Tips om met fotografie geld te gaan verdienen

Fotografeer je graag en zou je hier wel wat aan willen overhouden? Of wil je van je fotografie hobby je beroep maken en er een inkomen uit halen?

Die kans is voor veel foto-hobbyisten. Dankzij de digitale technologie zien we steeds meer fotografen die met hun foto’s geld gaan verdienen. De één betaalt zijn hobby ermee, de ander weet er een volledig inkomen uit te halen.

Je hoeft geen rasondernemer te zijn om geld te gaan verdienen met je foto’s. Er zijn inmiddels veel cursussen die je kunt volgen voor het opzetten van een succesvolle business als fotograaf.

Populariteit van foto’s

Foto’s lijken wel steeds populairder te worden. Dat is geen wonder, mensen raken in de hedendaagse informatielawine steeds meer gericht op beelden. Een plaatje zegt immers meer dan 1000 woorden. Het lijkt dan ook vrij logisch dat er meer behoefte komt aan fotomateriaal van allerlei aard. Natuurfoto’s productfoto’s, portretfoto’s, en ga zo maar door.

Digitale fotografie techniek

Het maken van goede foto’s is nog altijd een hele kunst, echter wel bereikbaar voor iedereen. De digitale camera van tegenwoordig biedt een fantastische kwaliteit aan fotomateriaal.

De gemiddelde Nederlander heeft met zijn smartphone altijd een camera op zak, hiervan is de kwaliteit lang niet altijd goed genoeg. Goed fotomateriaal wordt in verhouding tot het totale aanbod van fotomateriaal daardoor schaarser. En als er sprake van schaarste is, ontstaat er behoefte, dat is het moment dat er wat te verdienen valt.

Bied je foto’s te koop aan

Dus; ben je gepassioneerd fotograaf? Verdiep je dan eens in de mogelijkheid om je te laten betalen voor je foto’s. Er zijn veel mensen die er graag wat voor goede foto’s over hebben.

Het kan op talloze manieren:

  • Bied je foto’s aan op stockfoto sites zoals iStockphoto.com.
  • Werk in opdracht van bedrijven
  • Maak reportages in opdracht
  • Geef workshops voor fotografie
  • Bied je foto’s aan op canvas, poster of print.
  • en ga zo maar door.

Leer het van de succesvolle fotograaf en doe het meteen goed

Nu kun je natuurlijk gewoon wat gaan proberen en uitvinden of één van bovenstaande mogelijkheden iets voor jou is. Het is echter slimmer om het te leren van iemand die er al succes mee heeft geboekt. Iemand die je kan leren waar de valkuilen liggen, de do’s en don’ts met je deelt en je leert richting te geven aan je passie zodat je er het maximale aan plezier en resultaat uithaalt. Zo iemand is Laura de Haan. Zij kan je precies de weg wijzen naar jouw ideale toekomst, door je droom op een realistische wijze waar te maken.

Volg onderstaande link voor de website van Laura de Haan die als fotograaf haar eigen inkomen verdient en dit ook aan anderen wil leren.

Lees hier meer over hoe je met fotografie geld kunt gaan verdienen 

met fotografie geld verdienen